» » » Кучешко протягане

Първоначалната позиция е с ръце и колене на пода, като ръцете са под раменете, пръстите широко разтворени, коленете под бедрата и обикновено на около17 см едно от друго, а гръбначният стълб е изправен.
 
След дълбоко издишване, бедрата са изтласкат към тавана, тялото образува обърната V-образна форма. Гърбът е изправен. Краката са изправени с ходила, стъпили на пода.


Ръцете са леко отворени, като палеца и показалеца натискат пода или йога постелката. При обръщането на лактите нагоре към тавана ще участват трицепсите и по този начин се получава своеобразна тренировка за сила. Раменете са встрани и отпуснати. Изравнете ушите с вътрешната част на ръцете, което положение задържа врата. Седалището и коремът трябва да са стегнати, за да може гръбначният стълб да се изправи напълно и да не се изкривява при тази йога практика.

Тазът се движи нагоре - надолу. Фокусирайте на дишането, докато практикувате тази поза. Правете  дълбоки, равномерни вдишвания и издишвания създавайки поток от енергия през цялото тяло. При издишване, излизате от позата, отпускате ръцете и коленете и извършвате кратка почивка. 


Tази асана разтяга раменете, краката, гръбначния стълб, дава сила на цялото тяло, особено на ръцете, краката и стъпалата, облекчава умората и подмладява организма. Освен това подобрява имунната система, храносмилането и притока на кръв към синусите,  успокоява ума и повдига духа. 

снимка:aromamuse.com 

 

«
Следваща
По-нова публикация
»
Предходна
По-стара публикация