» » Красотата на етеричните масла

масло от роза

Неизменен продукт от нашето ежедневие


Етеричните масла са нещо, което не бихме заменили в живота си. Извлечени от растенията, те носят онзи положителен заряд върху цялото ни същество, както никой друг продукт. Безценни ги правят свойствата, които притежават. Освен разкрасяващото въздействие върху човек, те имат и лечебна сила.

Груба и недопустима грешка е да смесваме етеричните, с растителни масла. Не съществува друг артикул на пазара, който може да ни поднесе целия този комплекс от положителност, както познатите на малки и големи, шишенца ухание. Ароматите им са далеч по-разнообразни и покоряващи сетивата.

Разнообразните нотки наслада и мирис


В случаите, когато продуктът е извлечен от цитрусови растения, той бива характеризиран с остър и натрапчив вкус. Натуралните масла се разпознават по своите изчистени аромати, които далеч не са малко на брой. Труден е изборът ни при покупка на едно от многото магични шишенца.

Всяко едно притежава свои собствени специфики и нотки. Благоуханието, което носят, може да се използва както върху нас самите, така и в дома ни, като допълнение към перилни препарати и почистващи съдовете. Никога не трябва да прекаляваме с количеството – само няколко капки течност са достатъчни за да ароматизира избраното от нас място.

Съвети при ползване на уханието


Етеричните масла не се разтварят във водата директно. В случаите, когато ги ползвате при вземане на вана, е добре преди това да ги поставите в чаша прясно мляко или в шепа морска сол. Така те не биха предизвикали чувствителност и раздразнение на кожата ви.

Забранена и силно непрепоръчителна е и вътрешната употреба на продуктите. Много често се разпространяват рецепти и съвети, които приканват хората към това да изготвят отвари, свързани с различни цели. Но това не бива да ви подмамва, тъй като за пълноценното разтваряне на маслата се използват специализирани течности.

Изразени лечебни свойства


Ако ви се налага да лекувате екземи, акне или дерматит, то маслото от розмарин е вашия съюзник. Описан като антиоксидант, той притежава силата да се справи с подобни заболявания. Целулитните проблеми могат лесно да бъдат отстранени с помощта на продукт от лайка или копър.

Символът на България, а именно прочутото и световно известно, розово масло, притежава най-силното антисептично действие. Успява да подмладява, стяга, тонизира и освежава кожата по един великолепно изглеждащ начин. Подходящ е за всички видове, особено за сухата и чувствителна. Красотата на етеричните масла се съдържа в техния безценен състав и бързото им действие.

«
Следваща
По-нова публикация
»
Предходна
По-стара публикация