» » Методът Пилатес

пилатес
Методът Пилатес е „мислеща“ система от движения и упражнения, които развиват както големите така и малките мускулни групи. При изпълнението на отделните комплекси е важно осъзнаването на всяко движение.

Съвременният Пилатес се различава от първоначалните разработки на Джоузеф Пилатес, които са посветени не само на физически упражнения, но и на начина на живот, хранене, дишане и сън, както и влиянието на упражненията върху кръвообращението и хормоналния баланс.

Джоузеф Пилатес изгражда метода Контрология, който прилага предимно върху свои пациенти  за по-бързо и добро възстановяване. На базата на този метод се развива днешният пилатес. Системата изгражда силно и балансирано тяло, движенията са анатомично правилните, подходящи за всеки, с различни нива на натоварване.

Важно място в метода заема акцента върху така наречената „електроцентрала на тялото“, горната част на тялото,  това са коремните мускули, които поемат тежестта от гърба и кръста, когато са заякнали и заздравени.

При нашите тренировки комбинираме класически пилатес движения  и по-интензивните съвременни направления на Pop pilates и Pilates Power, като по този начин освен неаеробните упражнения се добавят и аеробни, което води до видими резултати. Упражненията се изпълняват изправени и на стелка, с помощта на топки, ластици и леки тежести, но най-вече се използва тежестта на собственото тяло.

«
Следваща
По-нова публикация
»
Предходна
По-стара публикация