Йога Клуб Сарасвати Варна се включи в инициaтивата „Седмица на здравето” в Taxback Group


Между 11 и 17 Февруари се проведе инциaтива свързана със здравословния на начин на живот. Служителите на ирландската фирма за връщане на данъци Taxback Group (които към момента са над 460) взеха участие в различни лекции, свързани с полезни съвети за здраве, хомеопатия, грижа за кожата и здравословно хранене. 

И когато стане въпрос за здраве няма как да не се спомене и йога. Йога като древна система за съхранение на здравето и духа оказва положителен ефект при преодоляване на стреса, гръбначни изкривявания, вследствие от дългите часове пред компютъра, натоварването и умората на очите и цялостния тонус. В края на дългия работен ден, прекаран пред компютъра тялото се обездвижва, появява се главоболие, умора, а за в бъдеще наднорменото тегло и разширените вени и безсънието са неизбежни.
 
На 16 Февруари, служителите гостуваха в Йога Клуб Сарасвати Варна и в рамките на един час се потопиха в древните йогийски практики на асана(физически упражнения), праняма(контрол над дъха) и Йога Нидра(техники за релаксация). Научиха, че ако всяка сутрин отделят 10-15 минути за Суриуя намаскар(кратък слънчев комплекс, съдържащ 12 леки асани, които загряват ставите и пробуждат енергията в тялото) и пълното йогийско дишане ще подготвят ума и тялото си за работа, ще придобият увереност и сила. Опитаха основните асани от йога коплекса- свещ за проблеми с разширените вени, коремно дишане при проблеми с храносмилането и кобра за болките в гърба. 

В края на часа споделиха, че не са очаквали да се чувстват толкова заредени с нови сили, отпочинали и усмихнати. Йога Клуб Сарасвати намери нови приятели и практикуващи, които споделят, че йога е идеялният начин за раздвижване и разтоварване, като  за разлика от другите спортни дейности в края на практиката няма умора и неприятна мускулна треска, а заедно с добрия тонус и добрата спорта форма се възвръща сънят, а света изглежда някак по- красив, защото йога път към хармонията, която е заложена вътре в нас!   


«
Следваща
По-нова публикация
»
Предходна
Това е последната публикация.